C.H. Dekker

 

C.H. Dekker Transport B.V., kortweg C.H. Dekker, is een ervaren transportbedrijf dat is gespecialiseerd in licht exceptioneel werk. Omdat onze chauffeurs een allround vakopleiding achter de rug hebben, zijn zij op alle soorten transport inzetbaar. Met onze zestig medewerkers en ons wagenpark, dat bestaat uit ruim veertig trucks en pakweg honderd opleggers, kunnen wij vrijwel alle klussen aan. Uiteraard zijn wij volledig gecertificeerd en beschikken wij over alle noodzakelijke vergunningen.

Familiebedrijf

FAMILIEBEDRIJF

Dat C.H. Dekker een familiebedrijf is, heeft ons en onze klanten sinds de oprichting in 1949 enkel voordelen opgeleverd. Wij hechten aan goede relaties, we kijken naar de lange termijn, we zijn flexibel en hebben onze organisatie in de loop der jaren geheel op bestaande en toekomstige klanten ingericht.

Directeur

DIRECTEUR

Martin Dekker (9-10-1967), de jongste zoon van oprichter Cees Dekker, is tegenwoordig algemeen directeur. Als kleine jongen werkte hij al mee in het bedrijf van zijn vader, en in de loop der jaren heeft hij alle facetten van het vak leren kennen. Jarenlang was hij verantwoordelijk voor de planning. Sinds 2008 is hij algemeen directeur. Twee andere zonen van Cees Dekker werken ook in nog het bedrijf. Als technisch directeur houdt Cees (30-3-1955) zich vooral bezig met het onderhoud van het wagenpark, terwijl Henk (27-5-1959) de overige coördinerende werkzaamheden voor zijn rekening neemt.

Historie-1

HISTORIE

1949 In zijn woonplaats Ilpendam, acht kilometer ten noorden van Amsterdam, begon Cees Dekker in 1949 met één vrachtwagen, een 5-tons Ford, waarmee hij vee, veevoer en stro voor de boeren in de omgeving vervoerde. Gaandeweg werden het wagenpark en de klantenkring uitgebreid.

Historie-2

1974 In 1974, toen de tweede generatie Dekker haar intrede deed, beschikte C.H. Dekker over twaalf vrachtwagens.

1982 Omdat het bedrijf gestaag groeide, verhuisde C.H. Dekker in 1982 van de dorpskern naar het industriegebied aan de rand van Ilpendam. Daar is het bedrijf nog steeds gevestigd.

1993 Een belangrijk moment in de geschiedenis vormde de overname in 1993 van Transportbedrijf Helsloot & Zoon, een familiebedrijf uit de
omgeving dat is gespecialiseerd in het vervoeren van staal en papier. C.H. Dekker nam niet alleen de klanten en de vrachtwagens van het bedrijf over, maar ook de werknemers en hun expertise.

Historie-3

2015 Met de overname van Boomgaard Transport & Kraanwagenbedrijf uit Almere kreeg C.H. Dekker in 2015 nieuwe deskundigheid in
huis. Boomgaard heeft een uitstekende reputatie in het vervoer van stalen damwanden. C.H. Dekker haalde daarmee heel veel kennis binnen op dat zeer gespecialiseerde terrein, deskundigheid die het bedrijf inmiddels ook op andere terreinen heeft ingezet.

Gecertificeerd

GECERTIFICEERD

Een bedrijf als C.H. Dekker, dat zoveel waarde hecht aan veiligheid, hygiëne en efficiency, beschikt uiteraard over alle belangrijke certificaten. We voldoen al jaren aan de normen van ISO9001: 2008 en mogen daarom het Decra-certificaat voeren. Dat keurmerk garandeert dat de interne kwaliteit, de procedures en de administratie op orde zijn. Sinds juni 2017 voldoen we ook aan de aangescherpte normen van ISO9001: 2015.

Wat veiligheid betreft, dient vermeld te worden dat al onze medewerkers daarvoor een opleiding hebben gevolgd en VCA zijn gecertificeerd. Al onze chauffeurs hebben Code 95 op hun rijbewijs.

Gecertificeerd-2

Aan het vervoer van gevaarlijke stoffen worden strenge eisen gesteld. Omdat C.H. Dekker over de zogeheten NCS-qualification beschikt, mogen we ook gevaarlijke stoffen uit de klasse 7, namelijk radioactieve stoffen en voorwerpen, laden, lossen en transporteren. De meesten van onze chauffeurs hebben het daarvoor vereiste ADR-diploma, met de aanvulling klasse 7.

Voor alle medewerkers hanteert C.H. Dekker de Nederlandse cao TLN Beroepsgoederenvervoer.

C.H. Dekker is financieel kerngezond.

Vergunningen

VERGUNNINGEN

C.H. Dekker beschikt over een alle belangrijke, doorlopende vergunningen. Indien nodig vragen wij aanvullende vergunningen aan, zodat opdrachtgevers daar geen extra werk aan hebben.

Milieu

MILIEU

C.H. Dekker heeft milieu hoog in zijn vaandel. Inmiddels voldoet driekwart van onze vrachtwagens aan de Euro6-norm, de strengste norm inzake CO2-uitstoot. De komende jaren zal dat aandeel snel oplopen.

Misschien nog wel belangrijker is de training die onze chauffeurs krijgen om zo zuinig mogelijk met energie om te gaan. De boordcomputers,
waarmee al onze vrachtwagens zijn uitgerust, stellen ons in staat iedereen te laten leren van best practices. Milieuvriendelijk (rij)gedrag speelt
mee bij ieders beoordeling.

C.H. Dekker is op weg om binnen afzienbare tijd de belangrijkste duurzaamheidscertificaten te halen, zoals NEN en Lean & Green.